• case study images
  • case study images
  • case study images
  • case study images
  • case study images
  • case study images
  • case study images

Our Solutions

Perusing Scottish Dentist magazine for possible contacts, Dr Eilertsen came across our advert promoting our recent work for Glasgow Southside Orthodontics and decided to check out our work for herself. Impressed with the design and high quality of the practice, she contacted us to see what we could do for her.

With the highest ambitions for her new practice’s environment, Dr Eilertsen knew what direction she wanted to go in – it had to be high quality, long lasting and maximise the natural light of the location.

Our thinking has always been that excellent design cannot be underestimated in terms of the positive benefits it can have on individuals, whether it’s their place of work, living space or a social setting. For this approach to succeed it cannot function in a vacuum. Instead, we must look as the process as whole, from what a business does through to its customers and the particular influences of its location – that is fundamentally what intelligent design should seek to accomplish.

After gaining a fuller understanding of Dr Eilertsen and her business, we discovered that water plays an important part in her life, as she and her husband enjoy yachting, so this thoughtful aspect has been incorporated into the design of the practice as well as it’s location which was in a wooded setting.

Our design for Eilertsen Dental Care therefore is not only an extremely efficient layout within the confines of the existing building, but one that builds on client’s interests, it’s context and the virtues of the existing building design through imaginative design and use of different materials. Stacked layers of glass in our bespoke designed and installed reception desk with natural light flooding it creates a dappled effect as if reflected of water in a clear and direct reference to the client’s interest in sailing, while defining a unique statement and brand identity for Eilertsen Dental Care. Hardwood cladding has been deployed in reference to the wooded setting of the practice location, while also defining the public route through the practice. Finally, our use of frameless glass partitioning to the surgeries has allowed daylight to flow throughout the whole building (the glass is opaque where required, so privacy is never compromised).